Vad är pengar?

Pengar spelar en mycket viktig roll i våra liv, men vad är de egentligen? Ekonomijournalisten Andreas Cervenka förklarar för oss.

Hur ska man förstå vad pengar är? Var finns dom? Vem är det som skapar pengar? Har pengar något med guld att göra? Vad är en bank och vad händer med våra pengar när vi sätter in dem på banken? Vad finns det för koppling mellan skulder och skapandet av pengar? Varför uppstår finansiella kriser?

Föredraget filmades då Andreas Cervenka medverkade i ett av folkbildningsnätets webbsända frukostseminarium. 

För att posta en kommentar behöver du logga in på Folkbildningsnätet.

Program

Allas rätt till nätet

DigiUP-projektet och Folkbildningsnätet bjöd in kursen ”Anpassad IT – vägen till digital delaktighet” från Mora folkhögskola med ledare Kerstin Gatu till en seminariedag på Folkbildningshuset i Stockholm i början av oktober. Med fanns också stödpersoner, tekniker och pedagoger.

Workspace om Agenda 2030 och hållbar-hetsfrågor

I en workspace på Tollare folkhögskola i februari 2016 samlades ett gäng lärare från hela landet för att arbeta med egna studiematerial.

Häll och Dräll

I en serie skapande övningar från Come on! Create! finns videon Häll och Dräll

Kollektiv rädsla

Alexander Bengtsson från Expo om kollektiv rädsla

Den hållbara verktygslådan

Hur kan vi inom folkbildningen bidra till lärandet för hållbar utveckling? Genom vår kursplanefrihet har vi unika möjligheter att ta oss an det helhetsperspektiv som krävs.

Visa fler program