Ljussättning av porträtt

Den här filmen visar hur man kan ljussätta ett porträttfotografi på tre klassiska sätt. Från ett studiematerial av Sunderby folkhögskola.

Filmning är gjord i studio och man har använt en studiolampa, lågenergi på 4800 lumen (ljusflöde) vilket motsvarar ca 500 w. Färgtemperaturen på lågenergilampan, som mäts i Kelvin, är på 5000 Kelvin, nästan som dagsljuset. Eleverna på skolan har filmat, fotograferat, ljussatt porträttfotografierna och varit modeller.

Se hela studiematerialet här

Program

Allas rätt till nätet

DigiUP-projektet och Folkbildningsnätet bjöd in kursen ”Anpassad IT – vägen till digital delaktighet” från Mora folkhögskola med ledare Kerstin Gatu till en seminariedag på Folkbildningshuset i Stockholm i början av oktober. Med fanns också stödpersoner, tekniker och pedagoger.

Workspace om Agenda 2030 och hållbar-hetsfrågor

I en workspace på Tollare folkhögskola i februari 2016 samlades ett gäng lärare från hela landet för att arbeta med egna studiematerial.

Häll och Dräll

I en serie skapande övningar från Come on! Create! finns videon Häll och Dräll

Kollektiv rädsla

Alexander Bengtsson från Expo om kollektiv rädsla

Den hållbara verktygslådan

Hur kan vi inom folkbildningen bidra till lärandet för hållbar utveckling? Genom vår kursplanefrihet har vi unika möjligheter att ta oss an det helhetsperspektiv som krävs.

Visa fler program