Frågor och svar om nya FirstClass

Vi sände vi direkt om nya FirstClass 12. Medverkade gjorde Nicke Holgersson från ett.se och Folkbildningsnätets Ronny Schueler.

För att posta en kommentar behöver du logga in på Folkbildningsnätet.
  • Jag menade alltså youtubeklipp men systemet tar lite tid att ta emot mitt inlägg

  • På tal om appar. Jag har ett önskemål ang telefon/ipad apparna också. Det vore utmärkt om man kunde lägga ut undermappar på skrivbordet direkt i telefonappen. De flesta av våra deltagare använder i princip bara telefonapparna för att nå FC.

  • Men öppnar man det i klienten ser man inget, inte ens möjlighet att öppna i webbläsare

  • Jag har ett önskemål ang telefon/ipad apparna också. Det vore utmärkt om man kunde lägga ut undermappar på skrivbordet direkt i telefonappen. De flesta av våra deltagare använder i princip bara telefonapparna för att nå FC. /Lars

  • Jag har inget problem att logga in. Felmeddelandet kommer direkt. och när jag klickar på OK kan jag använda FC12 OK. Enda som verkar konstigt är att det snurrar hela tiden under min kalender i vänsterspalten.<br />/ Maria

  • Kommer man, som lokaladmin, kunna hantera kontoskapande från webben framöver? /ernie

  • Mitt problem med att jag får upp felmeddelandet att orginalet tagits bort hjälps inte av att jag tömmer cache det kommer upp även när jag har en helt nyinstallerad dator och går in i chrome för första gången, i internet Explorer 10 får jag en variant av det.

  • Jag vill gärna höra hur FirstClass ser på vilken klient de tycker ska användas, är det den nedladdningsbara klienten för Windows/Mac OS X eller är det den nya klienten för webben?

Program

Allas rätt till nätet

DigiUP-projektet och Folkbildningsnätet bjöd in kursen ”Anpassad IT – vägen till digital delaktighet” från Mora folkhögskola med ledare Kerstin Gatu till en seminariedag på Folkbildningshuset i Stockholm i början av oktober. Med fanns också stödpersoner, tekniker och pedagoger.

Workspace om Agenda 2030 och hållbar-hetsfrågor

I en workspace på Tollare folkhögskola i februari 2016 samlades ett gäng lärare från hela landet för att arbeta med egna studiematerial.

Häll och Dräll

I en serie skapande övningar från Come on! Create! finns videon Häll och Dräll

Kollektiv rädsla

Alexander Bengtsson från Expo om kollektiv rädsla

Den hållbara verktygslådan

Hur kan vi inom folkbildningen bidra till lärandet för hållbar utveckling? Genom vår kursplanefrihet har vi unika möjligheter att ta oss an det helhetsperspektiv som krävs.

Visa fler program