Denna webbplats (folkbildning.net) uppdateras inte längre efter den 30 juni 2019. Befintligt innehåll går dock fortfarande att nå och kan användas i folkhögskolornas verksamhet. För aktuell information kring Sveriges folkhögskolor besök www.sverigesfolkhogskolor.se.

Bemötande, attityder och tillgänglighet

Ett direktsänt samtal mellan Marita Jonols, projektledare på Folkbildningsnätet för tillgänglighetsprojektet, och Mats Eriksson, verksamhetsledare på Medis5 i Stockholm. Välkommen med frågor och kommentarer här nedan

För att posta en kommentar behöver du logga in på Folkbildningsnätet.
  • För det första kan han fortfarande att använda det han är van vid, både klienten och den gamla webbinlogningen kommer att leva kvar. Tror att tiden ska få spela in, det krävs alltid lite tid vid stora nyheter att smälta in. Själv har jag tex fortfarande svårt sedan de helt gjorde om Word.

  • Jag har en kusin i Sveg som absolut inte vill byta till FC12 - vad gör jag med honom? Vad kan jag använda för argument?

  • Det revolutionerande med denna uppgradering av FC är att man efter cirka 25 år klienten till förmån för webben. <br />Detta kommer att än mer gillas av våra deltagare som är mer vana vid att logga in på webben

  • Vad när den största fördelen med FC 12 - måste vi byta nu?

  • Det finns fortfarande möjlighet att ställa frågor till Marita och Mats

  • Någon från Småland som känner igen sig?

  • Vilken "överskrift" jobbar ni med?

  • Välkomna att ställa frågor til Marita och Mats här i chatten.

Program

Allas rätt till nätet

DigiUP-projektet och Folkbildningsnätet bjöd in kursen ”Anpassad IT – vägen till digital delaktighet” från Mora folkhögskola med ledare Kerstin Gatu till en seminariedag på Folkbildningshuset i Stockholm i början av oktober. Med fanns också stödpersoner, tekniker och pedagoger.

Workspace om Agenda 2030 och hållbar-hetsfrågor

I en workspace på Tollare folkhögskola i februari 2016 samlades ett gäng lärare från hela landet för att arbeta med egna studiematerial.

Häll och Dräll

I en serie skapande övningar från Come on! Create! finns videon Häll och Dräll

Kollektiv rädsla

Alexander Bengtsson från Expo om kollektiv rädsla

Den hållbara verktygslådan

Hur kan vi inom folkbildningen bidra till lärandet för hållbar utveckling? Genom vår kursplanefrihet har vi unika möjligheter att ta oss an det helhetsperspektiv som krävs.

Visa fler program