Denna webbplats (folkbildning.net) uppdateras inte längre efter den 30 juni 2019. Befintligt innehåll går dock fortfarande att nå och kan användas i folkhögskolornas verksamhet. För aktuell information kring Sveriges folkhögskolor besök www.sverigesfolkhogskolor.se.

Hämta FirstClass här

Programmet  FirstClass®, kan du kostnadsfritt hämta här:

Mac OS X     Windows      Linux 

Tänk på att du måste ha behörighet att i din dator installera program om det är en PC-Windows eller en Mac med OSX - och sådan behörighet har man inte självklart på den dator man använder i jobbet eller på skolan (och kanske inte heller på den jobbdator man eventuellt har hemma). Tala i så fall med den som är nätverksansvarig.


Du kan även användaFirstClass i din telefon och surfplattor:

   Android     iOS


För att kunna koppla upp dig mot Folkbildningsnätets FirstClass-plattform måste du vara inlagd som registrerad användare, med ett personligt s.k. användar-ID och ett provisoriskt lösenord. Du blir registrerad av den som är lokaladmin (lokal administratör) på din folkhögskola eller i ditt studieförbund.

Observera att du inte kan logga in med ett sparat lösenord utan måste skriva in det manuellt varje gång – och därmed kommer du att komma ihåg det så att du kan använda Folkbildningsnätet även under dina resor.

 

Behöver du FirstClass på andra språk än svenska?

FirstClassklienten känner av vilket språk som används av din dators operativsystem och använder samma språk.
Språk som stöds: engelska, franska, tyska, spanska, italienska, holländska, danska, norska, finska, svenska och japanska.

Till FirstClass