Detta finns på Folkbildningsnätet

Här finns Folkbildningsnätets samtliga resurser samlade något knapptryck bort. Särskilt fokus i arbetet med den nya webbplatsen har lagts vid tillgängligheten. 

Vad är folkbildningsnätet? 
Folkbildningsnätet är en gemensam resurs för landets folkhögskolor. Här finns program och tjänster för kommunikation och lärande, studiematerial, artiklar, radio- och tvprogram och mycket mer för lärare, deltagare och andra aktiva på folkhögskolor.

 

Folkbildningsnätet är öppet för alla och det mesta av innehållet är fritt att ta del av, men ett större utbud erbjuds till dem som loggar in med sitt Folkbildningsnätskonto - vilket ges till den som på något sätt är aktiv på någon av landets folkhögskolor som elev eller anställd.  

Följande tjänster finns på Folkbildningsnätet (du har länk och mer info här):

Mina resurser - här kan alla med inlogg ladda upp och sätta samman egna material. 

 

Videokonferens - möt andra och samtala med bild och ljud på nätet. Möjligt att visa upp den egna datorskärmen för presentationer. Alla skolor som så önskar får egna videokonferensrum.

Videomaten - spela in dig själv med datorns kamera och mikrofon. Kräver inga tekniska kunskaper. För hälsningar, presentationer, kortare föreläsningar och redovisningar.

 

Flexikon - en webbplats med information, tips och idéer för dig som nu jobbar eller som är nyfiken på att jobba med nätet som pedagogisk resurs.

IPS Nyheter - nätverk av journalister i mer än 100 länder

Wikifarm - samling av wiki och möjlighet att skapa egen

 

Exempel på material:

Trumskolan: 78 lektioner

Flippa klassrummet

bild som illustrerar det flippade klassrummet

 

Textiltorget

bild som visar loggan för Textiltorget