Tekniska krav

Folkbildningsnätets webbplats är anpassad för de senaste versionerna av webbläsarna Internet Explorer, Chrome, Mozilla Firefox, Opera samt Safari. Har du en några år äldre webbläsare, fungerar inte webbplatsen optimalt. Du kan enkelt ladda hem den senaste versionen nedan.

Webbläsare

Ladda hem ny webbläsare för Windows:
Mozilla Firefox »

Google Chrome

Microsoft Internet Explorer »
Opera »

Ladda hem ny webbläsare för Mac OS X:
Mozilla Firefox »
Safari »

Opera »

URs TV-program finns i fyra filformat

UR:s program finns i fyra filvarianter som automatiskt väljs beroende på den utrustning du har:
- två storlekar för webb; högre eller lägre kvalitet som väljs av servern efter den uppkopplingskapacitet mottagaren har.
- för Apple läsplatta och mobiltelefon
- för Android läsplatta eller mobiltelefon

För vissa filmer och funktioner behövs Flash mediespelare som du kan hämta och installera här: (OBS - notera att du ska klicka bort alternativet för MacAfee innan du klickar på "Ladda ner nu"):

http://get.adobe.com/se/flashplayer/

Skärmupplösning

Pedagogiska resurser är gjord för skärmupplösning 1024 x 768 bildpunkter, pixlar. Har du en lägre upplösning, till exempel 800 x 600 bildpunkter, kommer inte hela webbsidan att synas i sidled.