Denna webbplats (folkbildning.net) uppdateras inte längre efter den 30 juni 2019. Befintligt innehåll går dock fortfarande att nå och kan användas i folkhögskolornas verksamhet. För aktuell information kring Sveriges folkhögskolor besök www.sverigesfolkhogskolor.se.

Bryta blockeringar

En artikel om att bryta sina skrivblockeringar.

De flesta som skriver får ibland blockeringar. En etablerad författare eller ny deltagare i en skrivarkurs spelar ingen roll. Det låser sig för oss och vi får inte ur oss en bokstav. Vad beror det på?

Dags att göra något åt saken!

Nu ska vi jaga bort vår stora fiende. Vår egna kritiker. Uppfylld med tvivel sitter han uppflugen bakom vårt öra och viskar: Du duger inte! Du kan inte skriva! Vem tror du att du är? Han kräver att det skall blir så bra med en gång. Men det kan ingen! Inte ens de bästa författarna. Det krävs omskrivningar och att man arbetar med sin text för att den skall bli bra.Tänk vad många stora romaner som stannat som tankar. Som aldrig blev skrivna. Det måste vi ändra på! Eller hur?

Läs det här blogginlägget:

http://waynet.hubpages.com/hub/5-Creative-Writing-Exercises-To-Get-You-Through-Writers-Block

Uppgift

Gör minst en av övningarna i blogginlägget och kommentera minst två andras inlägg.Diskutera:Har du haft skrivblockeringar?Har du något råd för att bryta dem?

Lycka till!

Bilden som används i artikelikonen: CC BY @re_birf