Denna webbplats (folkbildning.net) uppdateras inte längre efter den 30 juni 2019. Befintligt innehåll går dock fortfarande att nå och kan användas i folkhögskolornas verksamhet. För aktuell information kring Sveriges folkhögskolor besök www.sverigesfolkhogskolor.se.

Matteboken

Här får du hjälp med att plugga matte från åk 3 till högskolan. Mattecentrum har förutom videolektioner och övningar tips inför högskoleprovet med mera.

På sidan Mattecentrum hittar du även Formelboken samt matteboken på arabiska.

Här hittar du grundskolans matte och gymnasienivåerna 1-5. Du kan också träna på högskoleprovets delar NGO: logiskt tänkande kring matematiska problem och DTK: tabeller och kartor. Varje del börjar med innehåll och syfte så du kan välja de delar du behöver öva på.

De flesta övningsuppgifter, nationella prov och andra exempel finns på film. 

För den som sitter fast med ett problem finns det ett medlemsforum där man kan fråga. På sidan finns även pluggknep, formelsamling och en arabisk version av matteboken.

Matteboken.se har skrivits av matematiker som har pedagogisk erfarenhet. Mattecentrum ligger bakom initiativet vilken är en ideell organisation som även har räknestugor runt om i landet. Du kan anmäla dig som volontär om du vill stötta de som vill lära mer matematik.