Denna webbplats (folkbildning.net) uppdateras inte längre efter den 30 juni 2019. Befintligt innehåll går dock fortfarande att nå och kan användas i folkhögskolornas verksamhet. För aktuell information kring Sveriges folkhögskolor besök www.sverigesfolkhogskolor.se.

Matematik - på dina villkor

Du väljer när du vill jobba och på vilken nivå. Här tipsar vi om bra ställen för dig som vill arbeta i din egen takt med matte.

Matematik - på dina villkor

Skolmatte

Matteboken 
Här hittar du grundskolans matte och gymnasienivåerna 1-5. Du kan också träna på högskoleprovets delar NGO: logiskt tänkande kring matematiska problem och DTK: tabeller och kartor.
Varje del börjar med innehåll och syfte så du kan välja de delar du behöver öva på, kolla in de olika delarna till höger på sidan. Finns även på arabiska.


Fredrik Lindmarks filmer är bra om du kör fast eller har svårt att lösa uppgifter i Matematik, Kemi eller Fysik hemma. 

Matematik på olika språk 

Webbmatte är ett stödmaterial för undervisningen i matematik åk 6 - 9 och gymnasieskolans kurs Matematik A.

Webbmatte finns på åtta olika språk för årskurs 6–9 och på tre språk för gymnasieskolan. Övningar, förklaringar och instruktionsfilmer. 

Arabisk text: Hej på arabiska
Matematikbegrepp som omfattar grundläggande begrepp i matte på 21 olika språk. Du hittar listorna på olika språk om du rullar en bit ner på Skolverkets sida Modersmål. 
Länk här

Vektorer

För barn men också en chans för dig som vill prova forskningsbaserade matematiska övningar. Äldre barn med svårigheter i matematik kan också ha nytta av Vektor. Fritt efter inlogg, finns även som app. Cognition Matters är en svensk icke-vinstdrivande stiftelse som jobbar med att ta fram en ny generation av kognitiva träningsverktyg.
Cognition matters