Denna webbplats (folkbildning.net) uppdateras inte längre efter den 30 juni 2019. Befintligt innehåll går dock fortfarande att nå och kan användas i folkhögskolornas verksamhet. För aktuell information kring Sveriges folkhögskolor besök www.sverigesfolkhogskolor.se.

Bad News Game

Hur långt kan du gå för att sprida felaktiga nyheter? I det här spelet tar du rollen som en spridare av fejknyheter. Bad News är ett spel men samtidigt ett verktyg för att diskutera etik, desinformation, konspirationsteorier med mera.

Bad News Game

Spelarens uppgift är att få så många följare som möjligt under tiden man bygger upp en falsk trovärdighet åt en nyhetssida. Spelet tar ca 20 minuter.

Bad News Game är tänkt att användas inom undervisning och forskning. För den som vill testa spelet finns ett utförligt informationsblad till lärare med detaljer och bakgrund. Dessutom rejält med hänvisningar och länkar för den som vill tränga djupare.

Bad News bygger på en sajt från Nederländerna nu i en svensk version som bygger på ett samarbete mellan Uppsala Universitet och RISE. Prova originalet Bad News på sajten DROG