Denna webbplats (folkbildning.net) uppdateras inte längre efter den 30 juni 2019. Befintligt innehåll går dock fortfarande att nå och kan användas i folkhögskolornas verksamhet. För aktuell information kring Sveriges folkhögskolor besök www.sverigesfolkhogskolor.se.

Sömnad, konst, skapande: Textil konst av klotter pdf

Att göra en textil bild och använda sin egen skiss/sitt eget klotter är fantastiskt roligt! Man tycker kanske inte att det där vardagliga klottret som man skissar till under möten eller telefonsamtal ser något ut för världen, men när man börjar jobba med det, så kan det visa sig vara väldigt fint.

Sömnad, konst, skapande: Textil konst av klotter pdf

Du behöver: skissbok och penna, möjlighet att förstora din bild. Har du inte en förstoringsapparat att tillgå, så kan du förstora med hjälp av rutmetoden. Tygsax och papperssax, stadigt påpressbart mellanlägg, typ Vliseline H250, Tyger i olika färger som du vill ha med i bilden, flisofix (ett påpressbart klister med skyddspapper på ena sidan, som man kan pressa fast tyger mot varandra med), sytråd, symaskin, strykjärn och strykbräda/-bord. 

Det viktigaste att komma ihåg när man överför skissdetaljer på tyg med flisofix är att man måste göra delarna spegelvända när man klipper ut dem. 

Väldigt fransiga tyger blir inte så bra i bilder som ska ha skarpa linjer. Där är det bäst att ta tunna fasta tyger. 

Har du kommentarer och frågor om detta material? Maila mig!

ingrid.sturesson@kalix.fhsk.se