Denna webbplats (folkbildning.net) uppdateras inte längre efter den 30 juni 2019. Befintligt innehåll går dock fortfarande att nå och kan användas i folkhögskolornas verksamhet. För aktuell information kring Sveriges folkhögskolor besök www.sverigesfolkhogskolor.se.

Prova något nytt

Även om det känns som att ni vet vad ni gillar, att ni provat allt, eller inte har intresse av något nytt, så finns det alltid något att upptäcka runt hörnet. Varför inte släppa den ordinarie verksamheten för en stund, och ordna prova på-aktiviteter inom andra områden?

Prova något nytt

Det behöver inte vara en tröskel att ingen kan något om det nya vill ni prova på, tvärtom! Använd tillfället till att knyta kontakter med en annan förening eller verksamhet i er närhet, och be dem hålla i ett prova på-tillfälle för er.

Läs mer om olika spelhobbygrenar på Sveroks hemsida för att hitta något ni blir nyfikna på. Kika sedan in på hitta.sverok.se/ för att hitta föreningar och spelträffar i er närhet.

Kanske vill ni vända blicken mer utåt? På Studiefrämjandets hemsida finns massor med inspiration och gratis kurser inom de flesta ämnen som berör fritid och kultur. Se vad ni hittar på er ort, eller på distans!

Ytterligare ett sätt att prova nya aktiviteter är att fånga upp vad som händer i omvärlden, och haka på sådant som många sysslar med utan särskild organisation kring aktiviteten. Geocaching, Quizkampen eller The Wiki Game är exempel på detta.

Vad kan ni själva komma på för nya verksamheter att prova? Hur gör ni det på bästa sätt?

När ni har provat det ni hittat, se till att samlas och utvärdera tillfället i fråga. Är det något ni vill fortsätta med? Vad tilltalade er, och vad gjorde inte det?