Denna webbplats (folkbildning.net) uppdateras inte längre efter den 30 juni 2019. Befintligt innehåll går dock fortfarande att nå och kan användas i folkhögskolornas verksamhet. För aktuell information kring Sveriges folkhögskolor besök www.sverigesfolkhogskolor.se.

Riksarkivet

I Riksarkivet kan man söka i arkivhandlingar från myndigheter och enskilda sedan medeltiden. Alla har fri tillgång till Riksarkivets digitala arkivinformation. Du hittar över 100 miljoner digitala arkivhandlingar i Digitala forskarsalen, historia i original!

Riksarkivet

Sidan Att använda arkiven ger en bra start. Under rubriken släkt- och personforska får man råd om hur man går vidare i sin släktforskning.

Möt källorna - digitala läromedel för skolan. Här finns unika källor till den svenska historien, anpassade för högstadiet och gymnasiet. Riksarkivet är Sveriges största skattkammare för originalkällor.
Lärarhandledning till Möt källorna

Vill du öva källkritik kan du besöka sidan Övningsuppgifter

Bra länktips med kortfattade instruktiva kommentarer. Riksarkivet har även en YouTubekanal

Riksarkivets uppdrag är att göra arkivets kulturarv tillgängligt för alla. Riksarkivet finns på flera platser i landet, välj ort i listan för att komma till lokala sidor. Landsarkiven ingår i Riksarkivet.
Läs mer om Fritt tillgänglig digital arkivinformation