Appar för läs- och skrivstöd

Talande tangentbord, talsyntes, rättstavningshjälp eller program som översätter och läser upp. Pedagoger tipsar om de appar som är användbara i skolans läs- och skrivundervisning.

Appar för läs- och skrivstöd

logga för listen

Kom-igång

En mycket bra om man vill börja jobba med appar är Översikt appar från Centrum för pedagogisk inspiration i Malmö.

 

Pedagogernas olika apptips

Logopeden i skolan. Johanna Kristensson har lång erfarenhet av att jobba med tekniska hjälpmedel. I bloggen Logopeden letar du bäst bland taggarna till höger på sidan. Ofta finns instruktionsfilmer med som underlättar igångsättandet. Många av Johannas instruktionsfilmer ligger på YouTube.

Appar med specialpedagogiskt fokus 
Skoldatateket i Södertälje delar apptips under vägvisande rubriker.

Logga för voice

IKT-sidan drivs av Tove Andersson, lärare och IKT-pedagog.
I sin blogg tipsar hon bland annat om bra appar i språkundervisningen. IKT-sidan har mycket användbart för den som vill börja jobba med appar. Titta till exempel under flikarna Hur gör man? och Samarbeta & Presentera.

Pedagog Stockolms apptips för elever i behov av stöd. En samlingssida där lärare recenserar appar i olika ämnen och i olika nivåer. Man kan också ställa in kostnad. Apparnas funktion beskrivs sedan. Vilken plattform de kräver står ovanför. Om du går längst ned ser du alla ämnen, där finns också en särskild rubrik för pedagoger.

Skrivverktyg IKT-pedagoger i Malmö om Skrivverktyg för äldre elever, endast iPad.

logga för skolappar

 

Foto: student_ipad_school - 141 by flickingerbrad CC BY-2.0

För att posta en kommentar behöver du logga in på Folkbildningsnätet.