Denna webbplats (folkbildning.net) uppdateras inte längre efter den 30 juni 2019. Befintligt innehåll går dock fortfarande att nå och kan användas i folkhögskolornas verksamhet. För aktuell information kring Sveriges folkhögskolor besök www.sverigesfolkhogskolor.se.

Kom igång med iPad

Föredrar du att lyssna och titta när någon visar hur du gör istället för att läsa en "krånglig" handledning när du ska lära dig någon nytt?

Kom igång med iPad

Välkommen till Studiematerialet - Kom igång med iPad!

Föredrar du att lyssna och titta när någon visar hur du gör istället för att läsa en "krånglig" handledning när du ska lära dig någon nytt?

Är du ny användare av iPad?

Är du van användare men nyfiken på och vill veta mera hur du kan använda en iPad, både privat och som lärare eller cirkelledare?

Då har du kommit rätt!

Syftet med studiematerialet är att öka tillgängligheten även för dig som har läs- och skrivsvårigheter eller andra särskilda behov.

Vill du få texten uppläst kan du använda talsyntesen "Talande webb" här på sidan. Du aktiverar den längst upp till höger.

Du kan även använda Tala markering som finns inbyggd i din iPad/iPhone.

Till vänster hittar du menyer, som innehåller en kort text och en film som praktiskt visar hur du navigerar och gör olika inställningar på din iPad. Du får också veta var du hittar och hur du kan använda olika hjälpmedel exempelvis talsyntesen och tips på hur du kan använda appar.

Studiematerialet kan användas dels på egen hand eller som studiematerial i en studiecirkel.

Det är tillsammans man lär sig som bäst! Att dela erfarenheter med andra ger inspiration och ny kunskap som gör det både lättare och roligare att upptäcka och använda nya verktyg.

Väljer ni att ordna en studiecirkel finns det 2 olika kursplaner.

Kursplanerna omfattar ett litet urval av menyerna till vänster. Tanken är att urvalen lätt kan anpassas efter deltagarnas behov och önskemål.

Menyerna omfattar 3 områden

  • grundinställningar och navigering
  • hjälpmedel som finns inbyggda i en iPad
  • appar

Materialet kan självklart även användas fristående som en guide/handledning. Se det som ett smörgåsbord du tar det som intresserar dig!

Vill rikta ett stort tack till alla som delat med sig av alla sina fantastiska filmer som studiematerialet bygger på!

Sharing is caring :)

Lycka till!