Denna webbplats (folkbildning.net) uppdateras inte längre efter den 30 juni 2019. Befintligt innehåll går dock fortfarande att nå och kan användas i folkhögskolornas verksamhet. För aktuell information kring Sveriges folkhögskolor besök www.sverigesfolkhogskolor.se.

Case 3 - Daniel Barkers flippar kurser i matematik och fysik

Daniel har valt att lägga ut stora delar av sin kurs på YouTube för att hjälpa deltagarna att kunna titta på förklaringarna när de behöver det.

Här är en kurs i Matematik 1C som i sin helhet ligger ute på YouTube. Videon är 28 minuter lång, men se någon minut så får du en bra bild av vad den innehåller.
Och här är en förklaring av Termisk expansion eller värmeexpansion (1.51 min).

De verktyg Daniel använder i sina flippar är enkla. Ett kolvstativ, en smartphone och papper och penna. Filmerna är i huvudsak korta, mellan 5 och 10 minuter. 

Ett intressant fenomen är att dessa enkla verktyg och välstrukturerade genomgångar har gjort Daniel mer eller mindre till en rikskändis hos de som är intresserade av IT-stödd pedagogik. Och kanske än viktigare - han har blivit väldigt uppskattad som lärare. Både där han jobbar på Norra Real och hos lärare och deltagare på andra skolor.