Denna webbplats (folkbildning.net) uppdateras inte längre efter den 30 juni 2019. Befintligt innehåll går dock fortfarande att nå och kan användas i folkhögskolornas verksamhet. För aktuell information kring Sveriges folkhögskolor besök www.sverigesfolkhogskolor.se.

PLE för livslångt lärande

Alla har säkert, utan att ha funderat för mycket på det, en PLE (personlig lärmiljö/personal learning environment) på nätet.

PLE för livslångt lärande

Du googlar något du vill ha reda på, du kollar något med någon kompis på MSN, du följer en diskussion på en Fanpage på Facebook om något som intresserar dig. Din PLE är alltså alla sidor du besöker eller funktioner du använder dig av på nätet för att lära dig något.

Projektet ser informellt lärande med hjälp av Personliga lärmiljöer i kombination med traditionell folkbildningspedagogik på distans som en spännande väg att höja kvaliteten på lärandet för deltagarna. Det är också ett viktigt sätt för lärarna att utveckla sin pedagogik, men framför allt är det ett sätt att ge deltagarna i projektet verktyg och kunskap för ett egenstyrt framtida livslångt lärande, nätcentrerat och med en frihet i tid och rum.

FlexLär 2011 - ett metodprojekt

Bild på en blå pil Så här skapade vi metoden

Bild på en blå pil Att använda metoden

Bild på en blå pil Gå direkt till metoden

För att posta en kommentar behöver du logga in på Folkbildningsnätet.