Pedagogiska resurser för möten och lärande

Folkbildningsnätet är en gemensam resurs för dig som arbetar eller studerar på någon av landets folkhögskolor. Här finns program och tjänster för kommunikation och lärande, studiematerial, artiklar, UR:s radio- och tv-program och mycket mer.

Mänskliga rättigheter - lärarmaterial inför FN-dagen 24 oktober

De mänskliga rättigheterna gäller över hela världen oavsett land, kultur eller specifik situation. Vi har gjort en samlad sida med material för pedagoger om Mänskliga rättigheter eller MR som de också kallas.

Här hittar du lärarmaterial inför FN-dagen 24 oktober

Tjänster

Visa alla tjänster

Aktuellt

Inbjudan till kreativt workspace för dig som arbetar med nyanlända
Artikel
Inbjudan till kreativt workspace för dig som arbetar med nyanlända

Är du lärare i svenska som andraspråk (SvA), SFI eller på etableringskurs på folkhögskola? Längtar du efter tillfälle att fördjupa och vidga ditt arbetssätt tillsammans med kollegor från hela landet?

Källa:

Böcker & film om främlingsfientlighet
Artikel
Böcker & film om främlingsfientlighet

Fördjupning för dej som vill läsa mer inom områdena mångkultur, kulturkrockar, politik, främlingsfientlighet och rasism. Fackböcker, romaner, serieromaner, tidskrifter, utredningar och film.

Källa:

Konflikter i världen
Artikel
Konflikter i världen

Ordet konflikt har sitt ursprung i latinets Conflictus som betyder sammanstötning. Destruktiva konflikter mellan länder kan leda till krig. Vi listar sidor sidor som ger relevant information om äldre och pågående konflikter i världen.

Källa:

Fler rekommenderade lärobjekt

Utvalt från UR

Tak över huvudet
Video

Tak över huvudet

Alla har rätt att bo någonstans, men så enkelt är det ju inte. Bostadsbrist, knark och sociala problem gör det svårt för många. MiffoTV bor med en som har allt och med en som inte har något, i ett slott och i ett härbärge.

Privatlivets framtid
Video

Privatlivets framtid

Hur blir ett samhälle där en sökmotor kan leverera mer information om dig än du själv känner till? 

Hur får nyanlända elever en bra början?
Video

Hur får nyanlända elever en bra början?

Vad ska man tänka på som lärare när man undervisar nyanlända elever? Vad säger forskningen? 

Se alla UR-program

re:flex Nättidning för folkbildningens flexibla lärande

Prestigefylld nominering för folkbildare Prestigefylld nominering för folkbildare

Kerstin Gatu på Mora folkhögskola är första folkbildare någonsin att nomineras till prestigefyllda lärarpriset Guldäpplet.

Läs artikel om Kerstin Gatu

Pedagogisk utveckling med hjälp av skolnära forskning Pedagogisk utveckling med hjälp av skolnära forskning

Håkan Fleischer, filosofie doktor och universitetslektor i pedagogik, har tillsammans med läraren Helena Kvarnsell skrivit en bok om skolnära forskning och om hur vi kan hantera kvalitetstänkandet runt digitaliseringen. Recenseras den av Elisabet Norin.

Flexlär Öppna lärresurser

Öppna lärresurser

Öppna lärresurser, metod- och pilotprojekt. Här har du alla omgångar samlade; upptäck och inspireras av folkbildningens projektverksamhet som spänner över ett stort antal ämnen.

Läs mer om Flexlär och se digitala studiematerial

Karlsson&Schueler

Karlsson&Schueler

Podden om Folkbildningsnätet. Här möter du personerna bakom resurser och tjänster, en folkhögskolelärare eller deltagare och andra spännande personer runt Folkbildningsnätet. Karlsson och Schueler är redaktörer på Folkbildningsnätet.

FSO - folhögskolornas serviceorganisation

FSO - folhögskolornas serviceorganisation

Ambitionen med denna helt nya organisation är att skapa bästa möjliga service till folkhögskolorna i form av kommunikation och marknadsföring, utveckling och stöd i internationellt arbete.