Pedagogiska resurser för möten och lärande

Folkbildningsnätet är en gemensam resurs för dig som arbetar eller studerar på någon av landets folkhögskolor. Här finns program och tjänster för kommunikation och lärande, studiematerial, artiklar, UR:s radio- och tv-program och mycket mer.

Inbjudan till Folkbildningsnätets WorkSpace

- SVA-SFI-Etablering

3-4 oktober på Åsa folkhögskola

 

Till dig som vill utveckla ditt digitala material och digitalt lärande i arbetet med Svenska som andra språk, Svenska för invandrare och Etableringskurser på folkhögskola

Läs mer och anmäl dig här!

Tjänster

Visa alla tjänster

Aktuellt

Vilken fågel är det?
Artikel
Vilken fågel är det?

Nu är våren här och visst vill vi ta på stövlarna och dra ut i naturen. Men vad är det för fågelsång och vilken fjäril är det som fladdrar där borta? Här tipsar vi om sidor som identifierar både blommor, fåglar och fjärilar. Flera finns i app-version, behändigt i skog och mark

Källa:

Jämför levnadsvillkor
Artikel
Jämför levnadsvillkor

Att våra levnadsvillkor är olika beroende på var vi lever får vi svart på vitt på om man använder någon av de interaktiva sidorna vi presenterar här nedan. Vi avslutar med ett förslag på hur du sedan kan presentera dina nyvunna kunskaper.

Källa:

Koll på EU - åtta bra startpunkter
Artikel
Koll på EU - åtta bra startpunkter

Här har du åtta bra sidor om du vill ha koll på vad som händer i EU eller hur våra EU-parlamentariker röstar, fackens roll, tendenser i Europa och lite till.

Källa:

Fler rekommenderade lärobjekt

Utvalt från UR

Svenska till varje pris
Video

Svenska till varje pris

Vi följer åtta deltagare som ska lära sig svenska på åtta veckor. I ett slott på landet långt från den vanliga undervisningen i sfi, svenska för invandrare får de studiero. Till sin hjälp har de två motiverade lärare. Varje vecka kommer en gäst som utmanar eleverna att visa vad de lärt sig.

Privatlivets framtid
Video

Privatlivets framtid

Hur blir ett samhälle där en sökmotor kan leverera mer information om dig än du själv känner till? 

Hur får nyanlända elever en bra början?
Video

Hur får nyanlända elever en bra början?

Vad ska man tänka på som lärare när man undervisar nyanlända elever? Vad säger forskningen? 

Se alla UR-program

re:flex Nättidning för folkbildningens flexibla lärande

Pedagogiska och metodiska re:flektioner våren 2016 Pedagogiska och metodiska re:flektioner våren 2016

Skribent och pedagog Elisabet Norin re:flekterar i dyningarna efter den stora SETT-mässan i Stockholm i april då även FSO bjöd in till två träffar för ledning och lärare på folkhögskola.

Wally – nytt tillgängligt bloggtema för alla Wally – nytt tillgängligt bloggtema för alla

Wally, en ny förenklad mall för den som vill bygga webbsajter och som dessutom gör webbsidan tillgänglig för personer med funktionsnedsättning.

Flexlär Öppna lärresurser

Öppna lärresurser

Öppna lärresurser, metod- och pilotprojekt. Här har du alla omgångar samlade; upptäck och inspireras av folkbildningens projektverksamhet som spänner över ett stort antal ämnen.

Läs mer om Flexlär och se digitala studiematerial

Karlsson&Schueler

Karlsson&Schueler

Podden om Folkbildningsnätet. Här möter du personerna bakom resurser och tjänster, en folkhögskolelärare eller deltagare och andra spännande personer runt Folkbildningsnätet. Karlsson och Schueler är redaktörer på Folkbildningsnätet.

FSO - folhögskolornas serviceorganisation

FSO - folhögskolornas serviceorganisation

Ambitionen med denna helt nya organisation är att skapa bästa möjliga service till folkhögskolorna i form av kommunikation och marknadsföring, utveckling och stöd i internationellt arbete.