Pedagogiska resurser för möten och lärande

Folkbildningsnätet är en gemensam resurs för dig som arbetar eller studerar på någon av landets folkhögskolor. Här finns program och tjänster för kommunikation och lärande, studiematerial och tematiska artiklar.

#ViMåstePrata

Sveriges folkhögskolor står bakom #ViMåstePrata och folkhögskolornas intresseorganisationer RIO och OFI är tillsammans med Studieförbundens intresseorganisation en aktiv del av satsningen.

#ViMåstePrata har en egen webbplats, www.vimasteprata.org, en nystartad Facebooksida och på Twitter har hashtaggen #ViMåstePrata redan börjat användas flitigt.


Schoolsoft

Information från Schoolsoft vid  2018 års FSO-dag/Administrativa dag den 23 mars. I år på Aros Congress Center i Västerås. Se alla videor och annat material från dagarna här

 

Tjänster

Visa alla tjänster

Aktuellt

Internetkunskap
Webbsida
Internetkunskap

Vardagskunskap om internet och digitala tjänster, för att alla ska vilja, våga och kunna använda internet. Mycket användbart för unga vuxna, pedagogisk personal och föräldrar.

Källa:

För skribenten - oumbärliga appar & sajter
Artikel
För skribenten - oumbärliga appar & sajter

Vem behöver inte kolla upp betydelser, böjningar eller få tag i en synonym som passar precis? Här tipsar vi om stöd för den som skriver.

Källa:

Folkhögskola och omvärld
Artikel
Folkhögskola och omvärld

En föreläsning om hur organisationer kan förhålla sig till bidragssystem och övärldens alla krav och förväntningar.

Källa:

Fler rekommenderade lärobjekt

re:flex Nättidning för folkbildningens flexibla lärande

Digitaliseringens utmaningar för folkhögskolan Digitaliseringens utmaningar för folkhögskolan

På folkhögskolornas digitaliseringskonferens samlades ett 40-tal deltagare för att lyssna till inspirerande föreläsningar och engagerande, mindre seminarier…

Interactive groups in ICT-courses Interactive groups in ICT-courses

The digiUP project aims to improve the digital competence among disadvantage groups in Europe by implementing a successful education method called  “interactive group” in ICT courses. The first training course in Sweden has been concluded.

Flexlär Öppna lärresurser

Öppna lärresurser

Öppna lärresurser, metod- och pilotprojekt. Här har du alla omgångar samlade; upptäck och inspireras av folkbildningens projektverksamhet som spänner över ett stort antal ämnen.

Läs mer om Flexlär och se digitala studiematerial

Karlsson&Schueler

Karlsson&Schueler

Podden om Folkbildningsnätet. Här möter du personerna bakom resurser och tjänster, en folkhögskolelärare eller deltagare och andra spännande personer runt Folkbildningsnätet. Karlsson och Schueler är redaktörer på Folkbildningsnätet.

FSO - folhögskolornas serviceorganisation

FSO - folhögskolornas serviceorganisation

Ambitionen med denna helt nya organisation är att skapa bästa möjliga service till folkhögskolorna i form av kommunikation och marknadsföring, utveckling och stöd i internationellt arbete.