Pedagogiska resurser för möten och lärande

Resurssidorna riktar sig framför allt till dig som arbetar eller studerar på någon av landets folkhögskolor. Vi samlar underlag i form av länkar, artiklar och videor som kan användas i olika kurser. Webbplatsen är under omarbetning.

Opionsbildning eller propaganda?

propaganda

När övergår information till att bli propaganda? Vi presenterar pedagogiskt material som analyserar och problematiserar de aktuella begreppen.

Se sidan Opinionsbildning eller propaganda här

 


Inbjudan till folkhögskolornas digitaliseringskonferens 2018

Tid: torsdag den 29 november 2018 kl 10-16, lunch 12.00 i matsalen

Plats: Långholmens folkhögskola, Sundbyberg 

Kostnad: 400 kr, inklusive lunch och eftermiddagsfika.
Anmälan: Senast den 17 november via webbformulär, klicka här.

Se program och läs om digitaliseringskonferensen här

 

Tjänster

Visa alla tjänster

Aktuellt

Svenskarna och internet 2018
Webbsida
Svenskarna och internet 2018

Så gott som alla svenskar, 98 %, har tillgång till internet hemma och nio av tio har en smartmobil. Gränsen går inte längre mellan de som använder internet och de som inte gör det alls utan mellan storanvändare och sällananvändare.

Källa:

Vägen till allmän och lika rösträtt
Webbsida
Vägen till allmän och lika rösträtt

Lektionsmaterialet ”Vägen till allmän och lika rösträtt” bygger på arkivmaterial och ger en nära inblick i hur införandet av dagens demokratiska system gick till för omkring hundra år sedan – och samtidigt väcker frågor om demokrati i dag och i framtiden.

Källa:

Informationskunnighet - lektionsupplägg
Artikel
Informationskunnighet - lektionsupplägg

Informationssökning och ett kritiskt förhållningssätt hänger ihop. Det handlar om att ta makten över sitt eget sökande. Nu finns flera seriösa sajter som riktar sig till pedagoger. Allt för att vi skall bli bättre på att reflektera när vi söker. Vi berättar vilka de är och vad som skiljer dem åt.

Källa:

Fler rekommenderade lärobjekt

re:flex Nättidning för folkbildningens flexibla lärande

Digitaliseringens utmaningar för folkhögskolan Digitaliseringens utmaningar för folkhögskolan

På folkhögskolornas digitaliseringskonferens samlades ett 40-tal deltagare för att lyssna till inspirerande föreläsningar och engagerande, mindre seminarier…

Interactive groups in ICT-courses Interactive groups in ICT-courses

The digiUP project aims to improve the digital competence among disadvantage groups in Europe by implementing a successful education method called  “interactive group” in ICT courses. The first training course in Sweden has been concluded.

Flexlär Öppna lärresurser

Öppna lärresurser

Öppna lärresurser, metod- och pilotprojekt. Här har du alla omgångar samlade; upptäck och inspireras av folkbildningens projektverksamhet som spänner över ett stort antal ämnen.

Läs mer om Flexlär och se digitala studiematerial

FSO - folhögskolornas serviceorganisation

FSO - folhögskolornas serviceorganisation

Ambitionen med denna helt nya organisation är att skapa bästa möjliga service till folkhögskolorna i form av kommunikation och marknadsföring, utveckling och stöd i internationellt arbete.